We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and expound.
Burun, çene, alın ve yanaklar gibi özellikle yüzün orta kısmını tutan, kızarma ve yanma atakları ile başlayıp daha sonra sivilceler, kalıcı kızarıklık, kılcal damarlarda artış, deride ödeme neden olan kronik bir deri hastalığıdır. Roza hastalığı, gül hastalığı ve gülleme adı ile de anılır.
Roza hastalığının nedeni tam olarak bilinmemektedir. Suçlanan faktörler arasında; genetik yatkınlık, enfeksiyöz nedenler, ultraviyole ışığı ve çevredeki ısı değişiklikleri gibi çok sayıda çevresel faktörler ve psikolojik stres yer alır.
Çoğunlukla 30 ile 60 yaş arasındaki, açık tenli, renkli gözlü erişkin kişilerde görülür. Kadınlarda daha sık görülmekle birlikte, erkeklerde daha şiddetli seyretmektedir. Dört klinik dönemi bulunmaktadır;
Tanısı sıklıkla klinik bulgulara göre konulmaktadır. Ancak karıştığı bazı hastalıklardan ayırt etmek için biyopsi gerekebilmektedir. Roza hastalığına özgü bir laboratuvar bulgusu bulunmamaktadır.
Roza hastalığının tamamen iyileşmesi zor olsa da, tedavi ile kontrol altında tutulması mümkündür. En önemlisi klinik belirtileri arttıran faktörlerden uzak durulmalı, güneş koruyucu kullanılmalı, sigara ve diğer tütün ürünlerinden de kaçınılmalıdır. Hastalığın şiddetine göre antibiyotik tedavileri, kremler, antienflamatuvar ilaçlar, lazer tedavileri, kozmetik ürünler ya da son aşamada uygulanan cerrahi bazı yöntemler bulunmaktadır.
15 yılı aşkın klinik tecrübem ve profesyonel ekibim ile size tam ihtiyacını duyduğunuz cilt sağlığı çözümlerini ve tıbbi desteği doğallık ve kişinin ne istediğine odaklanan bir tedavi anlayışıyla sunuyorum.
© 2019, DR. Seher ARI. Tüm hakları saklıdır. | Tasarım: DijitalDR